Bine ati venit pe site-ul nostru

Salturi cu parasuta in tandem din avion. Cadere libera pentru toata lumea.

Istoria SKYDIVE TRANSILVANIA a început în 2007. Acesta a fost un început al unui proiect, care până atunci a fost doar o viziune. Scopul a fost crearea unui centru de parașutism privat în Transilvania. Proiectul inițial a fost o luptă cu birocrația românească, dar reușind să înființeze un club, activitățile de sfârșit de săptămână au devenit realitate. În fiecare an, un numar tot mai mare de saritorii, se unesc în activitățile noastre, astfel devenim o mare familie la sfârșitul anului. Împărtășind experiența, te faci să uiți de stresul zilnic al vieții normale.

Asociatia Club Sportiv Skydive Transilvania, inregistrat nr. 28/2009, CIF: 25312687, sediu social Cluj-Napoca. Str, Mogosoaia Nr. 3 Ap.87, cod postal 400652, Jud Cluj, Romania, reprezentata prin Presedinte Baciu Doru-Ovidiu

ONG înființat din 2009, un Club Sportiv de parasutism prezenți pentru dezvoltarea parasutismului in Transilvania, afiliati la Federatia Aeronautica Romana si autorizatii de Federatia Aeronautica Internațională prin USPA (United State Parachute Association) sa actionam ca centru de parasutism si sa emitem licente de parasutism.

Conceptul acestei asociatii a luat fiinta in mintea unui pilot de linie, Frederic Largange initial la Carpatair, iar acum la Wizzair, in 2007, cand a calcat pragul orasului Cluj-Napoca, imediat s-a indragostit de Cluj. El este si parasutist, deci a vrut sa isi continue activitatea, dar neavand unde, a pregatit un plan bine pus la punct, referitor la saltul cu parasuta. Deoarece posibilitatea de a se deplasa undeva in tara sa faca 2-3 salturi era mica, din cauza timpului putin pe care il avea la dispozitie si deficiente in vorbire, la acel moment. Asa ca a inceput cercetarile pentru a intra in contact cu parasutisti din Cluj si a dat intr-un final de Doru Baciu instructor parasutist, la aceea vreme lucra la Total Air (firma de parasitism din Ploiesti) si voluntar la Aeroclubul Romaniei. Propunerea de a lua fiinta o asociatie a parut interesanta, mai ales pentru marea solicitare venita din partea clujenilor si transilvanenilor pentru a practica acest sport aeronautic in fiecare week-end. Marea parte dintre doritori sunt cuprinsi intre varstele 16-55 ani, neavand posibilitatea de a sari cu parasuta in zona depresiunii transilvanene, sa-si satisfaca setea de adrenalina, neexistand oportunitatea, la acel moment. Asociatia este non profit si non guvernamentala, cu scop de a dezvolta parasutismul romanesc la standarde internationale, de a coopta cat mai multi oameni interesati pentru acest sport.
Astfel am inceput incet incet sa cladim conceptul de a sari cu parasuta din avion in toata perioada anului, cat mai des cu putinta.
Algirdas Barteska, pilot comandant de linie, i-a suras idea de a pilota avioane din care sa se si sara, astfel s-a alaturat asociatiei noastre. In anul 2008 s-au materializat primii pasi.
Telul nostru este de a ne dezvolta pe aceasta ramura, in timp, si de a fii cunoscuti pe plan international, mai ales ca am ales un nume cu rezonanta istorica si simbolica.
In Aprilie 2009 am am inceput activitatea cu un avion inchiriat din Lituania de tip Piper Seneca Pa-34, cu o greutate de 1800 kg, bimotor cu capacitatea de 6 locuri pentru parasutisti plus pilotul bineinteles, care are randament de urcare la 3500 metrii in 15 minute, folosind carburant LL100, care a fost pilotat de Algirdas si Daniel Burian si ajutati la coordonarea zborului de Micea Andres rezervist Comandor de flota aviatica militara. In prezent echipa de piloti s-a marit.
Utilizam parasuta pentru salt in tandem (instructorul împreuna cu pasagerul) SIGMA, cea mai sigura de pe piata mondiala, puse in valoare de instructorii de Tandem, Doru Baciu. Nicolae Cuibus, Adrian Sacara si Rares Boanca. Facilitatea de a memora momentul prin inregistrarea saltului de la echipare pâna dupa aterizare, pe suport electronic. la cea mai inalta calitate, o asigura  Oana Oros, Andy Daubler, Frederic, Todorut Mihai, Oltean Ciprian si din cand in cand si Doru, puse la dispozitie  in cel mai scurt timp posibil. Asta inseamna implicarea unui parasutist cu o camera de filmat tip Action Camera, care sa poata sa-ti surprinda zambetul de bucurie, in cadere libera. 

Zet Art ne-a vizitat cu aparatul lui de filmat, a surprins cateva imagini si din 2009 ne este alaturi pentru a surprinde de la sol cat mai in detaliu salturile.
Pe langa faptul ca v-or avea acces la salturi de distractie aproape orice persoana pâna in 100 kg greutate corporala si cu mici exceptii pana la 110 kg, indiferent de natie, sex, credinta sau apartenenta politica, oferim si parasutistilor de a n-i se alatura, pentru ridicarea maiestriei sportive, punandu-le la dispozitie avion si parasute, prin scoala auturizata de USPA la preturi accesibile, daca devin membrii cotizanti, obtinand astfel si unele fecilitati. Multumim sprijinului acordat de catre administrarea Lac Luncani, de a utiliza pista inierbata si o parte din infrastructura pentru a ne putea desfasura activitatea, tuturor autoritalilor implicate pentru promptitudine, dar mai ales d-lui Rotaru Cristian care ne pune la dispozitie incepand cu anul 2011 toate facilitatile pentru un “Drop Zone” in dezvoltare pentru infrastructura de aviatie si unui alt impatimit de parasitism Macai Ionut cumparand un avion Cessna 182-B, pe care il utilizam in prezent.
Am mai achizitionat parasute, echipament de salt, aparatura necesara salturilor in functie de solicitari, organizam competitii nationale, europene si internationale pe diferite ramuri ale parasutismului precum probele clasice de precizia aterizarii (accuracy) si acrobatie (stile), precum in viitor si probele relative de lucrul in cadere libera (RW), lucrul relativ pe cupola (CRW), swoop, wingsuit, freefly. Oferim si salturi demonstrative in vederea promovarii acestui sport, spre dezvoltare .
In prezent activitatea o desfasuram pe aerodromul din Luncani, un teren in vecinatatea aerodromului militar din localitatea Luna, avionul inchiriat, parasute inchiriate, echipament propriu si accesorii necesare saltului in tandem, individuale de scoala si antrenament.

Asociatia Club Sportiv Skydive Transilvania, functioneaza mai ales pe baza donatiilor si sponsorizarilor oferite de prieteni, simpatizanti, membrii clubului utilizand contul IBAN : RO 39 BTRL 01301205 R 00405 XX al Bancii Transilvania.

Toate persoanele ce doresc să ne sprijine activitatea și dezvoltarea parașutismului în Transilvania, o pot face și prin redirecționarea a maxim 3,5% din impozitul anual, in 3 pași simpli accesând linkul următor : redirectioneaza.ro