Curs rapid AFF (Accelerated FreeFall – Cadere Libera Accelerata)

Programul utilizat de integrare in parasutism a noilor candidati se face prin sistem national romanesc echivalent al sistemului USPA (United States Parachute Association) autorizat de Federatia Aeronautica Internationala de a emite licenta internationala de parasutism.

Vei completa documentele necesare si vei efectua o pregatire teoretica si practica la sol ce dureaza aproximativ 6 ore.

Cursul pentru obtinerea licentei A-USPA se desfasoara pe parcursul a minim 25 de salturi de la 3000m inaltime trecand prin diferite nivele de avansare. In functie de nivel, metodele de salt difera, astfel poti sa incepi cu un instructor in tandem sau cu 2 instructori AFF tinut de hamul parasutei (3 salturi) in functie de disponibilitate , urmand sa sari tinut de ham de catre un singur instructor AFF (5 salturi), ulterior vei sari singur din avion (12 salturi de consolidare), vei fi pregatit sa pliezi singur parasuta, sa sari in grup de doi, cu un antrenor parasutist (minim 5 salturi) si vei cunoaste tehnicile de pilotare.

Daca ai mai inceput un curs de parasutism si nu l-ai finalizat, poti sa reiei cursul alaturi de noi cu o recapitulare teoretica si in urma evaluarii nivelului tau de pregatire, vei continua pregatirea practica in salt.

Learn To Skydive Flickr Image By Wales Gibbons     

Cum să faci primul tău salt AFF ? ... De fapt, nu e prea greu

Cursul AFF este de departe cel mai bun și cel mai sigur mod de a fi introdus în lumea căderii libere. În acest curs veți învăța nu numai cum să vă controlați și să zburați cu parașuta, dar veți învăța cum să vă controlați corpul în timpul căderii libere.

Cu instructorii nostrii, veți fi supuși unei pregatiri generale intensive la sol și o pregătire care vă va permite să atingeți obiectivele de avansare stabilite pentru fiecare saritura. Saltul in tandem cu instructor, permite revizuirea cu asistenta permanenta a toturor procedurilor corespunzătoare în cădere liberă și cu parașuta deschisa pana la aterizare. La salturile AFF veți fi însoțit de doi instructori în primele 3 nivele și de un instructor din ultimele patru nivele in cadere libera pana la deschiderea parasutei, ei vă oferă asistență prin menținerea inițială a brațelor și a hamului parasutei și acordarea de instrucțiuni în caz de nevoie in cadere liberă, iar prin control radion de la sol. La fiecare salt veți acumula timp de cadere liberă pretios.

Săriturile dvs. (nivelurile I-VII) vor fi înregistrate de cele mai multe ori de catre intructori, prin intermediul unei dispozitiv de tip Action Camera , pentru a permite instructorilor să furnizeze cea mai corectă evaluare a performanței dvs. dupa salt.

În timpul coborârii cu parașuta deschisa există o legătură radio FM între dvs. și un alt instructor de la sol, care vă va oferi îndrumări prin radio, dacă este necesar. În general, după primele șapte salturi, veți putea efectua toate manevrele de bază în cadere liberă și pilotarea parașutei. Durata acestui curs este de aproximativ 7 până la 14 zile, si se poate extinde pe perioada unui an, cu reluarea de pregatire necesare recurentei.

Licenta este recunoscuta pe plan mondial, iar dupa ce absolviți, veți putea să practicati parasutismul în orice parte a lumii.

Autorizații: