Siguranta

Totul despre siguranta in parasutism

Parașutismul este un sport extrem, asta presupune riscuri prin natura lui. La urma urmei sărim din avioane.

De-a lungul ultimilor zeci de ani, s-au făcut progrese enorme în siguranța zborului.

Toate parașutele noastre de Tandem sunt prevăzute cu parașuta principala și parașuta de rezerva plus un aparat de siguranță, care poate acționa singur parașuta de rezervă în cazurile excepționale unde parașuta principală nu este deschisă la altitudinea corespunzătoare.

Prin analiza incidentelor anterioare există măsuri concrete și acționabile care reduc drastic riscul de accidentări sau deces rezultat din practicarea sportului, cum ar fi de exemplu mentenanța periodica, verificările echipamentului înaintea echipării, în avion și înainte de părăsire etc.

Siguranța participanților la activitățile de zbor/salt sunt prioritatea numărul 1, asta înseamnă ca există tot timpul șansa ca un zbor să fie amânat sau anulat în cazul în care există orice suspiciune a unei nereguli sau factor extern care poate pune în pericol siguranța ta sau a oricui altcuiva prezent. Stai liniștit, te vom ține la curent cu orice informație de interes în timp real.

Din acest motiv te rugăm sa acorzi atenție deosebită la orice îndrumare primita din partea staff-ului nostru la sol și în special la indicațiile instructorului tău de tandem.

Toți instructorii noștri au peste 1500 de salturi, dețin toate certificările necesare pentru executarea salturilor în tandem și au ca prioritate sa îți ofere o experiență cât mai frumoasă, fără să te pună în pericol.

Centrul nostru este partener United States Parachute Association și suntem certificați de către Autoritatea Aeronautică Civilă Romana.

Dacă ești curios de statistici si numere, contactează-ne și îți vom oferi toate statisticile disponibile. Sau poți să le verifici pe site-ul USPA accesând următorul link: https://www.uspa.org/safetyday

Intrebari frecvente

Ai intrebari? Suntem aici sa iti raspundem la ele dar poti consulta si lista de intrebari frecvente de mai jos:

Lista cu contribuții se poate găsi aici (insert link)

Vârsta minimă este de 14 ani cu acord notarial al ambilor părinți sau al tutorelui legal. Este necesară prezența fizica a unuia dintre aceștia la momentul efectuării saltului.

Căderea liberă durează aproximativ 35-40 de secunde. Cu tot cu pilotarea până la sol,  poate să dureze între 5 și 10 minute.

Limita de greutate este de 110 kg.

Skydiving-ul este un sport extrem, ceea ce presupune ca este un sport periculos prin natura lui. Totuși aceste riscuri pot sa fie micșorate semnificativ prin folosirea de echipamente calitative și măsuri de siguranță bine puse la punct. De aceea este foarte important sa urmăriți cu mare atenție instrucțiunile oferite de instructorul tău.

Nu este necesară nicio experiență anterioară, Întreaga pregătire a saltului se face la fața locului.

Saltul cu parașuta în tandem este o experiență de săritură cu parașuta în care o persoană sare împreună cu un instructor certificat, care controlează parașuta.

Doar două persoane pot sări în tandem, un instructor și un pasager.

Este important sa purtați haine confortabile și pantofi care nu se vor desprinde în timpul saltului. Centrul nostru vă oferă un combinezon pentru salt.

Salturile cu parașuta au loc de la o înălțime de 3.000 de metri deasupra solului.

Un certificat medical este necesar doar persoanelor cu vârsta peste 60 de ani.

Da, puteți să purtați ochelari de vedere în timpul saltului cu parașuta. Vă oferim ohelari speciali pentru asta.

Nu este permisă filmarea sau pozarea de către pasager datorită riscurilor, dar saltul poate să fie filmat de instructor sau de către un cameraman parașutist.

Vrei sa ne intrebi ceva?

Lasa-ne un mesaj si te contactam noi cat se poate de repede!

Shopping Cart
Scroll to Top